• https://www.facebook.com/sitenizolsuncom
  • https://www.twitter.com/sitenizolsun
  Yurdum Başlık

Diş Sağlığı
Diş sağlığı hakkında önemli bilgiler. Yanlış bilinen konular hakkında...
Diş Cerrahi Operasyonları
Uzman personelimiz hizmetinizdedir.
Dolgu İşlemleri
Çürük dişler ve kırıklar için dolgu işlemleri gerçekleştiriyoruz.
Diş Estetiği
Diş estetiği konusunda hassas çalışmalarımız için tıklayınız.

Anasayfa

Güzel gülüşünüz için...

Dişçiliği icra etmek isteyen kişiler 5 yıllık bir süreçten oluşan diş hekimliği eğitimi alarak yüksek lisans diplomasına sahip olmalıdır. Bu diploma olmaksızın diş hekimliği yapmak "tebabetin icrası" kanunlarıyla hapis cezası gerektiren bir şarlatanlık suçudur.

Diş hekimi, ağız ve diş sağlığı konularında Yüksek lisans düzeyinde eğitim alan kişi.

Üniversite sınavına girerek Diş Hekimliği Fakültelerine yerleşen kişilerin eğitim süresi 5 yıldır. Öğrenciler 1. sınıfta ağırlıklı olarak Diş Morfolojisi, Manipulasyonu ve Dental Anatomiyi barındıran Preklinik Eğitiminin (Oral Simülasyon) yanı sıra Deontoloji, Biyokimya, Biyofizik, Tıbbi Biyoloji, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji vb Temel Bilimler derslerini; Acil Tıbbi Yardım, Koruyucu Hekimlik, Davranış Bilimleri, Tıbbi Terminoloji, Türkçe, Atatürk İlke ve İnkılapları ve Yakın Tarih derslerinin eğitimini almaktadır. 2. sınıfta Preklinik Eğitimi ve yanı sıra Temel Bilimler dersleri devam etmekte, ek olarak Diş Hekimliği Klinik dersleri başlamaktadır. 3. sınıfta Kliniklerde son sınıf stajer öğrencilere yardım ederek klinik staj eğitimine başlayan öğrenciler Farmakoloji, Mikrobiyoloji, Patoloji, İmmunoloji derslerini ve Ağız Diş Çene Cerrahisi, Diş Hastalıkları ve Tedavisi, Endodonti, Oral Dİagnoz ve Radyoloji, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji, Protez derslerini ve klinik disiplinini öğrenmektedir. 4. sınıfta klinikte staj günleri artmakta ve hasta tedavisine başlanmaktadır, klinik eğitiminin yanı sıra diş hekimliği klinik dersleri ve ek olarak Dermatoloji, Göz Hastalıkları, Genel Cerrahi, KBB, Toplum Ağız Diş Sağlığı, Psikiyatri, Nöroloji, Dahiliye, Hematoloji, Adli Tıp, Klinik Farmakoloji ve Diş Hekimliği Tarihi derslerinin eğitimi yapılmaktadır. Öğrenciler her staj gurubunda belirlenmiş olan baraj sayısınca hastayı değerlendirmek ve tedavi etmek zorundadır. 5. sınıfta klinik eğitimi ve hasta tedavisi üzerine yoğunlaşan diş hekimliği fakültesi öğrencisi, klinik barajlarını ve teorik sınavlarını tamamladıktan sonra mezuniyete hak kazanır.

Diş fırçası M.S 500 yıllarında Çin'de ortaya çıkmıştır. Günümüzde kullanılan yapısı ile ilk defa 1857 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde patenti alınmıştır.

 Diş fırçası

Ağız ve diş sağlığının bozulması kalp, böbrek ve romatizma gibi rahatsızlıkların önemli nedenlerindendir. Ağız bakımı kişinin yaşama bağlılığı ve uygarlığıdır. Sağlıklı yaşam duygusudur. Bakımlı bir ağız, dişlerin düzenli şekilde fırçalanması ile kazanılır.Ağız ve Diş temizliği Ebeveynler, çocuklarına diş fırçalama ve diş bakım alışkanlığını bebeklik çağında kazandırmalıdırlar. Bebeklik çağında başlayan diş bakımı, doğru ve düzenli fırçalama, diş çürümeleri ve Diş eti hastalıkları oluşum riskini çok azaltır. Bununda en sağlıklı yolu dişlerinizin doğru seçilmiş bir fırçayla fırçalanmasıdır.

Diş fırçaları günümüzde çok gelişmiştir. Dil temizleyici olanlar da bulunmaktadır. Ayrıca ışıklı, lazerli olanlar da vardır. Dişlerimizi fırçalıyoruz çünkü diş fırçalamak bizim bir ihtıyacımızdır. Günde en az 2 kere dişlerimizi fırçalamak bizim diş temizliğimiz için yeterlidir.

Dişlerimizi fırçalamaktaki amacımız; diş etlerine ve diş minelerimize zarar vermeden dişlerimizin üzerindeki ve aralarındaki yemek artıklarını ve bakteri plaklarını etkin ve doğru bir şekilde temizlemektir. Ağzımızın içindeki fırçalanması gereken yüzeyleri şu şekilde sıralayabiliriz.

1. Üst çene dişlerinin dış yüzeyleri
2. Üst çene dişlerinin iç yüzeyleri
3. Üst çene yüzeylerinin çiğneme yüzeyleri
4. Alt çene dişlerinin çiğneme yüzeyleri
5. Alt çene dişlerinin dış yüzeyleri
6. Alt çene dişlerinin iç yüzeyleri
7. Dilimizin üst yüzeyi

Diş temizliği için ilk çağlarda hayvan kemiği, kuş tüyü, kıl, dokuma parçaları, ağaç dalları ve kök lifleri kullanılırdı. M.S 500. yıllarda ilk kez Çin'de hayvan kıllarından yapılmış diş fırçası icat edildi. Günümüzde hala kullanılan ve büyük değişiklik göstermeyen yapısı ile ilk defa 1857 yılında ABD'de patent almıştır.

Ağız ve diş sağlığının bozulması kalp, böbrek ve romatizma gibi rahatsızlıkların önemli nedenlerindendir. Ağız bakımı kişinin yaşama bağlılığı ve uygarlığıdır. Sağlıklı yaşam duygusudur. Bakımlı bir ağız, dişlerin düzenli şekilde fırçalanması ile kazanılır. Ebeveynler, çocuklarına diş fırçalama ve diş bakım alışkanlığını bebeklik çağında kazandırmalıdırlar. Bebeklik çağında başlayan diş bakımı, doğru ve düzenli fırçalama,diş çürümeleri ve dişeti hastalıkları oluşum riskini çok azaltır. Çocuklar ağız bakımına yetişkinler kadar dikkat edemezler. Çocuğun el becerisi, merakı ve ebeveynin tutumu diş bakımı alışkanlığını belirler.

Dişler sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere, günde iki kere fırçalanmalıdır. Her fırçalama 2-3 dakika sürmelidir. Dilin üzerinin fırçalanması ya da dile özel aparatlarla temizlenmesi unutulmamalıdır. Diş fırçasının kılları orta-sert, yumuşak gibi farklı sertliktedir. Yumuşak fırça kılı, plak kaldırmada etkin olup dişin minesi de zarar vermez. Sert fırçalama erişkin dönemde minenin aşınmasına neden olabilir. Bunun sonucunda dişte hassasiyet görülebilir.

İletişim
Adres

Buraya adresinizi yazınız.

Tel.

+90.500 500 00 00

e-mail

bilgi@sitenizolsun.com
Hava Durumu